HTML

La Casa Bonita

Friss topikok

... minden másra ott az Aliexpress

2017.04.16. 22:28 candyperfumegirl

Azt hiszem, elmondható, hogy a lakás berendezése egy olyan folyamat, ami soha nem ér véget. Mindig lehet találni valamit, amit érdemes kicserélni, átalakítani, felturbózni, vagy csak pont kéne egy új tányérkészlet, ágynemű garnitúra, vagy szembejött egy helyes képkeret, amit egyszerűen nem lehetett otthagyni. Én még a legapróbb új dolog beszerzésénél is nagy élménynek élem meg, amikor kiteszem az új helyére, mert úgy érzem, hogy gazdagabb lett tőle a lakásom.

Ezt a fajta szenvedélyt pedig lehetetlenség bírni pénztárcával, szóval muszáj megálljt parancsolnom annak az ösztönömnek, hogy még-még-még, és megtalálnom a szépséget abban, hogy egy lakás soha nem lesz 100%-osan kész, tehát tulajdonképpen egy élethosszig tartó projectnek tekinthető.

Na de miközben az ember a nagyobb átalakítások és drágább beruházások esedékességével sakkozik, addig minden másra ott az Aliexpress.

ali06.png

(a posztban szereplő összes kép az Aliexpressről származik)

Esküszöm, nem fizetett hirdetés ez a poszt, egyszerűen csak hangot akartam adni az új függőségemnek, és annak, hogy miért nem szégyellem, hogy beszippantott a világ legnagyobb forgalmat lebonyolító webshopja (igen, megeszi az Amazont és az Ebay-t is reggelire), hiszen annyira nagy mértékben könnyíti meg az életemet.

Máris kifejtem.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kütyük lakás lakberendezés hasznos tippek aliexpress

Színek a lakásban

2017.01.25. 16:18 candyperfumegirl

Arról a tényezőről szerettem volna írni, ami egy lakást a legnagyobb mértékben meghatároz, és egyben arról a dologról, amit a legizgalmasabb megtervezni új otthonunk kapcsán. Azon túl, hogy mennyire rendezett és mennyire ízléses egy otthon, a színvilága az első, ami feltűnik mindenkinek. Mivel ez egy ennyire markáns dolog, ezért nagyon át kell gondolni és gondosan megtervezni egy új lakás színeit még a nagyobb beruházások (burkolatok, falszínek, nagy bútorok) előtt, és ha nem akarunk nagyon kicseszni magunkkal, a nagyobb felületeket érdemes valamilyen semleges színben meghatározni. Mégpedig azért, mert a lakás összhatása később kisebb (és relatív olcsóbb) dolgok lecserélésével még könnyen változtatható. Gondolok itt a függönyökre, bútorkárpitokra, kisebb szőnyegekre, de ide tartoznak a díszpárnahuzatok meg az ágytakarók is.

És ez az a terület, ahol a legtöbb lakástulajdonos iszonyatosan kicseszik saját magával. A fantázia beindul, hiszen az én lakásom, bármit megtehetek, legyen hupilila a fal, de jól néz ki ez a nagymintás virágos tapéta, perzsaszőnyeg, rózsás ülőgarnitúra huzat, vöröstégla hatású felületek, adjunk neki, váááá!

szinek01.png

Ez egy elég maradandó döntés, szóval érdemes nagyon jól megfontolni, mivel tehetek a legjobbat magamnak és a lakásomnak, hogy fél éven belül ne akarjak sírva menekülni onnan.

Szólj hozzá!

Címkék: színek lakás lakberendezés színvilág

A Cucc

2017.01.15. 17:56 candyperfumegirl

Ezt a hétvégét nagytakarításnak szenteltem, ami az én esetemben leginkább pakolást és rendrakást jelent, és ez már elmondhatatlanul ráfért a lakásra. Na, nem azért, mert akkora vállalhatatlan szemétdomb meg kosz lenne, hanem azért, mert itt is, ott is, szinte észrevétlenül, fokozatosan, de mára már egyértelműen elburjánzott a CUCC.

 cucc01.png

 

Úgy gondoltam, erről a rémes jelenségről érdemes picit hosszabban is beszélni.

Szólj hozzá!

Címkék: random lakás cucc rendrakás rendszerezés

Gáz dolgok a lakberendezésben - hogyan lehet jó?

2016.01.14. 12:42 candyperfumegirl

A legutóbbi posztom ellenpontjaként mindenképpen szerettem volna megírni, hogy az általam értelmezhetetlen dekortrendeknek is létezhet olyan megoldása, ami nem is rossz, esetlegesen még szép és stílusos is lehet a lakberendezésben. Így igazságos. Ha ízlésesen (és főleg kis mennyiségben) jelenik meg mondjuk az arany, nem feltétlen kapok tőle hányingert, és bármilyen hihetetlen, porcelánfigurából is láttam már olyat, amit nem sietnék apró darabokra törni, ha esetleg ajándékba kapnám.

Pontról pontra vettem a számomra hajmeresztő dekortrendeket (pontosan azokat, amiket az elrettentőnek szánt posztban is felsoroltam), hogy melyiket hogy tudom elképzelni mégis használhatóként. 

szep02.png

Szólj hozzá!

Címkék: trendek design lista lakas lakberendezes dekor dekortrendek designtrendek

Dekor dolgok toplistája, amiket soha nem értettem

2015.10.19. 00:11 candyperfumegirl

Most, hogy a lakásdekorálásról szóló gondolataimat rendezgettem a fejemben, úgy éreztem, van valami, amit mindenekelőtt szeretnék kiadni magamból, egy negatív toplista formájában. Mert van pár dolog a magyar lakáskultúrában, amit képtelen vagyok felfogni.

Máig emlékszem arra a felismerésre, amikor gyerekkoromban elmentünk látogatóba rokonokhoz, ismerősökhöz, osztálytársakhoz, szomszédhoz, és ahogy tudatosult bennem, hogy egyesek milyen hajmeresztő ízléstelenségeket tudnak betenni a lakásukba. A megvilágosodás, hogy még a nyolcvanas évek panel-uniformizmusa korában is minden lakás más, és azok a dolgok, amikről az emberek önként dönthetnek (mert azzal azért valamennyire tisztában voltam, hogy a beépített szekrény, a szobák elosztása és a linóleum nem tartozik ide), milyen döbbenetesen rondák tudnak lenni. Nem azt mondom, nálunk is voltak dolgok, amikről tudom, hogy ma már a szüleimnek eszük ágában nem lenne behozni a lakásba (kalocsai kis terítő a váza alatt, és emlékeztek a csobogó-őrületre? Naná, hogy mi sem maradhattunk ki), és az én szobám is tele volt egy időben faltól falig bravós meg popcornos poszterekkel, sőt –alig merem leírni- bahiás dísztárgyakkal. Senki sem ártatlan.

De azért vannak dolgok, jellegzetes magyar dekortrendek – jobb híján nevezzük így- amiket soha a büdös életben nem tudtam felfogni, hogy dönthet róluk valaki önként úgy, hogy alkalmazza azon a helyen, ahol él.

gazwhyy01.png

 

Itt mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy én a nyolcvanas-kilencvenes években voltam gyerek. Ezt a posztot mindenképpen ezen a szemüvegen keresztül kell nézni, DE a lakáshirdetések, az általam is megtekintett lakások, és a geccón meg hasonló helyeken látható képek alapján azt látom, hogy ennek a felsorolásnak ma is megvan a létjogosultsága. Mondanom sem kell, hogy a lista maximálisan szubjektív.
Szóval...

Szólj hozzá!

Címkék: trendek toplista iszonyat giccs lakberendezes dekor mit ne hogy ne

Az első éjszaka

2015.10.11. 13:53 candyperfumegirl

Megint rendesen visszatekerek az időben, miután lassan 2 éve annak, hogy kiválasztottam ezt a lakást, szeretnék egy újabb mérföldkövet előásni a közelmúlt homályából.

Az új fejezet első állomását, a még formátlan, őskáoszra hajazó új otthonnal való első egymásra találást, életed egyik legmozgalmasabb napjának a végén.

Nagyon durva work in progress képekkel illusztrált poszt következik.

wip06.png

Ahogy igazán elkezdődött...

Szólj hozzá!

Címkék: ikea lakas lakberendezes elso nap butorok

Mit? Hol? Szubjektív lakberendezési határozó

2015.01.24. 23:19 candyperfumegirl

Az előző posztról az jutott eszembe, hogy miután tavaly körbejártam a szóba jöhető bútor, design és lakberendezési üzleteket, akár jellemezhetném is őket címszavakban, maximálisan szubjektív alapon, kiemelve, hogy melyik mire jó és mire nem. A csilliókért vehető designbútorokról most nem fogok beszélni, mert nem fájdítottam azzal a szívemet, hogy végigjártam volna az összes ilyen boltot. Félmilliós állólámpák meg átlátszó üvegfotelek kiállítva 20 négyzetméteren – ennek amúgy sem sok értelmét látom. Bár amikor megláttam az egyik ilyen belvárosi üzletben egy akkora piros lószobrot, mint a teljes nappalim, egy pillanatra elgondolkodtam. (NEM.)

drawing01.png

Tehát: aktuális kis magyar lakberendezési beszerzési határozó:

IKEA: az alfa és az ómega. Nem csak azért, mert megfizethető, hanem azért, mert tényleg MINDEN megtalálható, aki kellhet, de még az is, amire soha nem gondoltunk volna, hogy kell, csak ott esik le, hogy nélkülözhetetlen. Nem véletlenül népszerű, de nem reklámozom többet, mert senki le nem mossa rólam, hogy beépített Ikea-ügynök vagyok. Lényeg, hogy bútorért tényleg nem érdemes máshova menni.

KIKA: IKEA akart lenni, de valahol félúton elakadt. Baromi sok érdektelen és fantáziátlan bútor, indokolatlanul drágán. Az elmegy-kategória mekkája. Amiért viszont érdemes oda elmenni, azok a lámpák. Tényleg szépek és sokfélék, nem unalmasak, és szőnyegeknél is hasonló a helyzet. Valamint érdemes megnézni a Westendnél a körúton levő Kika Dekort is, egész mutatós apróságok vannak.

Möbelix: kísértetváros és szerencsejáték. Nem véletlen üres szinte mindig, és abszolút a szerencsén múlik, hogy éppen talál-e az ember olyan bútort, ami az általa kinézett helyre pont illik méretben, stílusban és árban, mert választék az nincs.

Black Red White: Möbelix 2.

Baumax/Praktiker/Obi/JYSK: csak olyan dolgokra, amiknek nem kell feltétlen látszani. Vannak azok a használati tárgyak, amikre mindenkinek szüksége van, de jó belőle a legolcsóbb és nem lényeg, hogy szép legyen. Na azt mindet ezeknek a valamelyikében kell beszerezni, de teljesen mindegy, melyikben, mert gyakorlatilag behelyettesíthetők egymással.

Kare Design: A Max City egyik legértelmesebb üzlete. Színes, designos, az a kategória, hogy kb. minden második tárgyat elfogadnám gondolkodás nélkül, csak persze baromi drága. Viszont több a dísz és az apróság, mint a bútor.

IDDESIGN: ez meg a másik. Ezért a két üzletért érdemes kizötyögni a Max Citybe, másért nem. Itt is nagyon szép dolgok vannak, persze drágán, de azért ki lehet fogni pár jóságot megfizethető áron is. Amúgy meg nyálcsorgatás, bútor, kiegészítő, minden.

Butlers: a hely, ahol az összes pénzemet ott tudnám hagyni. Bútorkínálat nem a boltokban, hanem a katalógusban meg a webshopon található, de az végképp nem az én pénztárcámra van szabva, viszont kisebb dolgok, dísztárgyak és konyhai kiegészítők beszerzésére a LEGJOBB.

H&M Home: ha díszpárnahuzatot keresel. Mert ez teszi ki a kínálat kb. 90%-át. Azért itt még mindig jobb eséllyel lehet találni szép tálcákat, törölközőket, ágyneműhuzatokat és dísztárgyakat is, mint bármelyik tucat-lakberboltban.

WAMP: kihagyhatatlan, persze haza is beszélek. :) Igaz, hogy nem lehet úgy elindulni a WAMPra, hogy konkrétan tudja az ember, mit fog venni a lakásba, de kerámiákon, porcelánokon, díszpárnákon keresztül a grafikákig és szuper puffokig szinte bármi elképzelhető, ami szerelem első látásra kategória.

Meska: ha bármi speciálisan kell, érdemes beírni a Meska keresőjébe, mert sosem lehet tudni, Én például a babzsákfotelemet vettem itt, ami olcsóbb volt, mint bárhol máshol, én választhattam ki az anyagot, amiből megvarrta a készítő, és egyszerűen szuper. A készítővel való közvetlen kommunikáció azért egy nagyon értékes dolog.

+1
Zara Home: azután nyílt meg, miután én már minden fontosabb dolgot beszereztem, de így is állandó látogató leszek, ha másra nem, mozizni. Nagyon nívós, gyönyörű a kínálata, és különböző stílusokból lehet válogatni, én az ágyneműhuzatokba szerettem bele. És olyan kínálat van bútorgombokból (én imádom őket), amihez foghatót a Butlersben sem láttam.

Szólj hozzá!

Címkék: boltok jysk ikea wamp bútor lakberendezés kika praktiker obi baumax möbelix meska kare butlers iddesign h&m home zara home black red white

Bútort a bútorboltból

2015.01.24. 20:57 candyperfumegirl

Lakás kiválasztva, papírok aláírva, és amíg az átadásra vártam, következett az egyik kedvenc időszakom, a bútorbeszerző körút, ami azzal együtt, hogy jó buli volt, tele volt a maga sokkoló pillanataival. (nem hiszem el, hogy létezik ennyi rózsaminta...) Kezdve az alapproblémával, amiről már írtam is, hogy a magyar bútorkínálat és az én ízlésem csak egy nagyon keskeny szegmensben találkozik.

ikea02.jpg

Az alapkoncepció lényege a FEHÉR volt, ezt már bőven azelőtt tudtam, hogy elkezdtem volna lakást keresni. Vagyis ami nagyobb felületen jelenik meg a lakásban, az csakis fehér (nem bézs, nem törtfehér, nem márványos, hanem hófehér) lehet, ha nagyon muszáj, akkor a lehető leghalványabb szürke. Bútorok és burkolatok mindenképpen. Ez pedig feldobva multicolor elemekkel, tehát kisebb felületeken ezerrel jöhetnek a nagyon élénk, nagyon színes dolgok: pl. lámpa, díszpárna, egy-egy kisebb polc, a lehető legélénkebb árnyalatokban. Esetleg egy minimális fekete-fehér. Valahogy így:

multicolor-insp01.png

Ezzel aztán soha nem várt módon nehezítettem meg a saját dolgom.

Szólj hozzá!

Címkék: ikea bútor lakberendezés bútorkínálat

Must have

2014.11.02. 22:01 candyperfumegirl

Éppen a bútorbeszerzésről, lakberendezésről írt/írandó postomat szerkesztettem, úgyhogy megnyitottam a Lakberendezés nevű mappát a gépemem, amit tavaly hoztam létre, és minden olyasmit elmentettem oda, amit meg akartam venni, vagy megcsinálni, beszerezni, szóval elengedhetetlennek tartottam az új lakásban.

És mi fogadott most ott ebben a mappában, tök váratlanul?

EZ a kép.

cica01.png

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: random cica lakberendezes musthave KELL

Végre! Berendezés! Kezdőőőődik...

2014.09.27. 16:41 candyperfumegirl

Annyira vártam, hogy megírhassam ezt a postot, mert ez már egy egészen kellemes és kreatív időszak. Ott vagyunk ugye, hogy megvan a keret, az üres vászon, és ki kéne tölteni valami tartalommal. Itt álljunk meg egy pillanatra, mert bármennyire is tele van az ember ötletekkel meg fantáziával, a kreativitás meg szinte kirúgja a ház oldalát (no pun intended), vannak azért persze itt is nehezítő tényezők.

lakberendezes01.png

Szólj hozzá!

Címkék: kezdetek problémák lakás bútor lakberendezés berendezés WIP bútorkínálat

süti beállítások módosítása